Разместить резюме

Ринок праці в Україні стабілізувався, але не для айтівців — дані Опендатабот

Матеріал suspilne.media


За рік від початку повномасштабного вторгнення Росії ринок праці в Україні загалом стабілізувався: у лютому 2023 року порівняно із січнем кількість активних пропозицій про роботу зросла на 11%. Водночас для сфери IT місяць був невдалим.

Про це повідомляє платформа для роботи з відкритими даними Опендатабот.

Зазначається, що найбільший приріст вакансій за місяць зафіксовано на Кіровоградщині, Дніпропетровщині та у Чернівецькій області. Бізнес-активність також зросла на Миколаївщині та Чернігівщині.

Резюме чоловіків за місяць поменшало на 7%, натомість жінки більш активно шукають нову роботу. За даними Опендатабот, кількість жінок, які створили нове резюме, хоч й не змінилась за місяць, проте все ще залишається більшою.

Найбільше роботу шукає молодь у віці 16-24 років — їх майже вдвічі більше, аніж у віковій категорії 25-35. У лютому майже однакова кількість шукачів без досвіду та з досвідом 5+ років.


Водночас на платформі йдеться про те, що після "піку" у січні, кількість нових та оновлених резюме за місяць зменшилась на 8% — до 402 тисяч. При цьому у лютому 2022 року до початку повномасштабної війни було 385 тисяч резюме.

Невдалим був лютий для IT-спеціалістів: зарплати у наймах найдосвідченіших фахівців (5+років) знизились, на 2% поменшало активованих кандидатів, а компанії опублікували на сервісі "Джині" 13 573 вакансії, що на 1 059 менше, ніж у січні.

Рекрутери при цьому зробили 74 тисячі запитів на контакти, це найменший показник з 2020 року.